De Pottenkijker winter 2018

17 dec 2018 | Keuken

Een recept wat eind december verschijnt, zo aan het begin van het nieuwe jaar… Al zoekend ontdekte ik een leuk recept. Bekende elementen voor iedereen op een verrassende wijze gepresenteerd.

Terrine van wentelteefjes met kaneelbavarois (voor 6 personen)

voor de Bavarois:

  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 milliliter melk
  • 1 kaneelstokje
  • 250 milliliter slagroom
  • 40 gram suiker
  • evt. 50 milliliter kaneellikeur
  • chocolade mokkaboontje of chocolaatje

Wentelteefje:

  • ½ witbrood (in plakken)
  • 300 milliliter melk
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 vanillestokje (opengesneden, merg eruit)
  • 100 gram boter
Benodigdheden:
  • glazen schaal of cakevorm
  • vers-houdfolie

Bereiden

  • Begin met de bavarois. Week de gelatine in ruim koud water. Breng de melk met het kaneelstokje aan de kook en laat afgedekt circa 15 minuten trekken.
  • Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Neem het kaneelstokje uit de melk en los de goed uitgeknepen gelatine erin op. Voeg de kaneellikeur toe en laat afkoelen. Spatel de slagroom erdoor.
  • Snijd voor de terrine de korstjes van het brood. Klop de melk los met de eieren, suiker, kaneel en het vanillemerg. Week hierin de sneetjes brood. Verhit de boter en bak hierin de sneetjes brood aan beide kanten bruin.
  • Bekleed de vorm met vers-houdfolie en laat het folie iets overhangen. Leg onder in de schaal enkele wentelteefjes met daarop een laagje kaneelbavarois. Bouw zo de terrine op. Dek af met folie en laat de terrine in de koelkast minimaal 2 uur opstijven.
  • Keer de terrine om op een schaal en verwijder het folie. Snijd de terrine in plakken.
  • Serveer op de bordjes, druppel er wat kaneellikeur omheen en garneer met chocolaatjes.

Bereidingstip:

  • Serveer er een bolletje (kaneel)ijs bij.
Share This