Recept kerstdessert

13 mrt 2020 | Keuken

Dit keer nog een terugblik op het kerstdessert gepresenteerd vanuit de keuken.
Veel keren is de opmerking gekomen “dit toetje is lekker” mag ik het recept?
Bij deze presenteren we het recept in de pottenkijker in de lente editie.
De Bastogne mousse is namelijk heel het jaar lekker om te eten.
En zie hier, hoe simpel te maken!

Bastogne mousse

Gerecht voor 6 personen  (ca. 15 minuten)

Ingrediënten

2 eieren
50 gram kristalsuiker
125 gram bastognekoeken
500 ml slagroom

Benodigdheden

Weegschaal
Mixer
Keukenmachine
Spuitzak
Litermaat

Bereiden:

Mix de Bastogne koeken in de keukenmachine tot het hele fijne kruimeltjes worden. Schep 2 lepeltjes apart voor de garnering.
Doe de slagroom in een beslagkom en schep de Bastogne kruimels erdoorheen
Laat dit circa 5 minuten weken. Splits 2 eieren, alleen de eiwitten hebben we nodig. Let op: zorg ervoor dat er echt geen puntje eigeel bijzit anders kunnen we de eiwitten niet stijfkloppen. Mix vervolgende de eiwitten stijf tot er pieken op komen te staan. Mix hier vervolgende de suiker doorheen.
Hierna kloppen we de slagroom met Bastogne kruimels stijf.
Spatel het eiwit luchtig door de Bastogne room  en schep het in een spuitzak.
Vul hierna de schaaltjes. U kunt het af garneren met een toefje slagroom, Bastogne kruimels en karamelsaus. Eetsmakelijk.

Share This